Papírování k úvěru na bydlení vyřídíte z mobilu za pár minut

Vyřízení půjčky na bydlení nebylo u Modré pyramidy nikdy snazší. Modrá od 25. června 2020 jako první stavební spořitelna v Česku umožňuje svým klientům zaslat dokumenty potřebné ke schválení žádosti, k čerpání i po čerpání přes mobilní aplikaci MP Home. Vkládání do aplikace je navíc jednoduché – klient dokument vyfotí nebo nahraje z úložiště telefonu a jedním kliknutím pošle ke zpracování do Modré. To lidem ušetří čas a několik e-mailů.

Novinka se týká jak úvěrů na koupi nemovitosti, tak na rekonstrukci. Usnadní například i vyřízení Rychloúvěru od Modré. S ním dostanou klienti peníze rychle a navíc nemusí ručit nemovitostí. Schválení zabere 20 minut a do 3 pracovních dní jsou peníze na účtu.

„Vyřízení žádosti o úvěr v Modré je opravdu rychlá záležitost. Přesto jsme celý proces ještě zjednodušili a zdigitalizovali kroky, které klientům zbytečně zabíraly čas. Teď je zvládnou vyřídit jedním kliknutím. Od června můžou uživatelé mobilní aplikace MP Home zasílat do Modré dokumenty, které jsou k žádosti potřeba. Jde například o čestná prohlášení, daňová přiznání, platební doklady nebo dokumenty k nemovitosti, jako je například list vlastnictví. Díky této novince si teď klienti vystačí jen s jednou schůzkou s poradcem. Podepíšou smlouvu o používání aplikace, tím ji aktivují a pak už s námi komunikují online,“ říká Jan Čeřovský, manažer Digitálních služeb Modré pyramidy.

Aplikaci MP Home pro telefony s operačním systémem Android stáhnete v Google Play a pro mobilní zařízení s iOS v App Store.