Modrá pyramida je jedničkou na trhu stavebních spořitelen

Modrá pyramida zaznamenala v červenci rekordní měsíc v úvěrové produkci. Celkem poskytla úvěry v objemu 1,757 miliardy korun, což je její historicky nejlepší obchodní výsledek za červenec, díky kterému se dostala na první místo na trhu mezi ostatními stavebními spořitelnami.

Modrá pyramida, která je součástí skupiny Komerční banky, poskytla jen v 1. pololetí letošního roku úvěry v objemu 8,318 miliardy korun, meziročně je to o rekordních 84 % více. „Věříme, že česká ekonomika by měla mít to nejhorší za sebou za předpokladu, že se nebudou opakovat restriktivní opatření v reakci na další případné zhoršení epidemiologické situace v ČR. Pozitivní vývoj se pochopitelně pozitivně odráží i na chování našich zákazníků. Trh s úvěrovou produkcí však předčil naše očekávání, které bylo již na začátku roku velmi příznivé,“ říká Aleš Mašanský, člen představenstva Modré pyramidy.

Vývoj posledních měsíců zájem klientů o produkty Modré pyramidy nepoznamenal, ba naopak. Nejoblíbenějším spořicím produktem v České republice i nadále zůstává stavební spoření. Jen od ledna do července Modrá pyramida uzavřela 52 913 nových smluv. „Těší nás, že obliba stavebního spoření i nadále roste a očekáváme, že i v této nejisté době si udrží svoji popularitu i do budoucna. Jen oproti loňskému roku jsme zaznamenali téměř deseti procentní nárůst. Jsem moc rád, že kroky, které jsme udělali v otázce inovace a digitalizace ještě před příchodem pandemie, se nám vyplatili a pomáhají nám zrychlit a usnadnit cestu klientům k jejich vysněnému bydlení,“ dodává Mašanský.