Hlavní strana > O nás > Tiskové zprávy > Svého poradce Modré pyramidy by doporučilo 92 % klientů

Svého poradce Modré pyramidy by doporučilo 92 % klientů

V Praze dne 8. září 2015 Modré pyramidě se daří zvyšovat spokojenost klientů. Se svým finančním poradcem je u Modré pyramidy spokojeno 85 % klientů, celých 92 % klientů by svého poradce doporučilo. Díky dlouhodobým vztahům s klienty připravují poradci Modré pyramidy více finančních plánů a zprostředkovávají výrazně více úvěrů na bydlení.

• Modrá pyramida připravuje pro spokojené klienty více dlouhodobých finančních plánů
  • Zajímavé informace přinese nový web radcenafinance.cz
  • Poradci sjednali v 1. pololetí o polovinu více úvěrů na bydlení než vloni
  • Do konce října 2015 mohou klienti získat Rychloúvěr s garantovanou akční sazbou 4,99 %

Spokojenost a potřeby klientů zjišťuje Modrá pyramida s výzkumnou agenturou IPSOS od roku 2012. V prvním pololetí roku 2015 přinesl průzkum dosud nejlepší výsledky. Úroveň spokojenosti rostla především u klientů, kteří čerpali překlenovací úvěr, a u těch, kteří prováděli změnu své smlouvy o stavebním spoření.

„V Modré pyramidě pracují kvalifikovaní poradci, kteří díky dlouholetým zkušenostem jen neprodávají finanční produkty, ale skutečně hledají pro svého klienta optimální řešení jeho potřeb. Jen dobrými radami mohou budovat s klienty dlouhodobý vztah a získávat jejich důvěru a doporučení,“ uvedl Aleš Mašanský, člen představenstva Modré pyramidy.

Úroveň spokojenosti s finančním poradcem se dlouhodobě drží na vysoké úrovni 85 %. Úroveň spokojenosti především u klientů, kteří čerpali překlenovací úvěr. Klienti oceňují také schopnost poradců vysvětlit srozumitelně jednotlivé produkty v nabídce Modré pyramidy (94 % klientů uvádí, že poradce popisuje produkty srozumitelně).

„Naši poradci jsou v letošním roce aktivnější v nabízení doplňkových finančních produktů. Vytvářejí rovněž více finančních plánů, což indikuje ochotu klientů spolupracovat s poradcem dlouhodobě a zohlednit jeho doporučení při dlouhodobém životním plánování,“ dodává Aleš Mašanský.

Svého poradce Modré pyramidy by doporučilo 92 % klientů. Zatímco v celkovém měřítku volí Modrou pyramidu klienti zejména na základě dlouhodobého klientství a spokojenosti, v případě osmi Hypocenter přicházejí noví klienti primárně na základě doporučení. Ve srovnání s posledním měřením volí klienti Modrou pyramidu častěji na základě nabízených výhodných podmínek.

Více než klient očekává

Vztahy s klienty buduje Modrá pyramida i mimo vlastní finanční poradenství. Dobré rady a doporučení dává prostřednictvím řady vlastních informačních zdrojů, ať už prostřednictvím webových stránek, FACEBOOKU, TWITTERU, YOUTUBE či magazínu Rádce na finance, kterého během září spustí i ve webové podobě. Na adrese radcenafinance.cz bude k dispozici pravidelně aktualizovaný obsah nejen o financích a finančních produktech v nabídce Modré pyramidy, ale o všem, co v běženém životě klienty zajímá a může s financemi souviset.

Roste objem poskytnutých úvěrů na bydlení

V prvním pololetí letošního roku si klienti u Modré pyramidy sjednali úvěry na bydlení v objemu 4,4 mld. korun, což je o 47 % více než ve stejném období loňského roku. Objem úvěrů ve vazbě na stavební spoření vzrostl meziročně o 68 %. Hypoúvěr Modré pyramidy čerpalo v prvním pololetí letošního roku více než 1 100 klientů. Celkový objem poskytnutých Hypoúvěrů překročil 1,5 miliardy korun, což je 58% meziroční nárůst. Zájem o Rychloúvěry na rekonstrukci a modernizaci bydlení rostl ještě rychleji – Modrá pyramida jich poskytla více než 3 300 v objemu 845 milionů korun, což je meziroční nárůst dokonce 93 %. Klienti oceňují u Rychloúvěru zejména možnost půjčit si bez zajištění nemovitosti do celkové výše až 700 000 Kč.

„Modrá pyramida boří mýty o tom, že úvěry ze stavebního spoření nedokážou konkurovat tradičním hypotečním úvěrům. Téměř sedmdesáti procentní meziroční nárůst objemu poskytnutých úvěrů je jasným důkazem toho, že spojení atraktivních produktů s vysoce kvalitním poradenstvím má na českém trhu velký potenciál,“ uvádí předseda představenstva Modré pyramidy David Formánek.

V rámci finančního poradenství si mohou klienti v Modré pyramidě vyřídit vše kolem financování bydlení - například na koupi či stavbu nemovitosti Hypoúvěr nebo hypotéku, na financování rekonstrukcí je vhodný Rychloúvěr, na renovaci bytového domu zase Renoúvěr Multi. Součástí klientského servisu je i nabídka odpovídajícího pojištění.

Hypoúvěr do konce září bez poplatku

Do konce září nabízí Modrá pyramida možnost sjednání Hypoúvěru bez poplatku za zpracování úvěru a s oceněním nemovitosti zdarma.

„K mimořádně nízkým úrokovým sazbám přidáváme nyní zpracování úvěru a ocenění hodnoty nemovitosti zdarma. Teď je ten nejlepší okamžik k pořízení vlastního bydlení,“ uvádí Zdeněk Doboš, ředitel marketingu Modré pyramidy. Modrá pyramida poskytuje Hypoúvěr již od 200 000 Kč a je možné jej čerpat až do výše 100 % hodnoty nemovitosti. Klient si může splátky rozložit až na 30 let.

Rychloúvěr s garantovanou akční sazbou 4,99 % p. a.

Zvýšeným zájmem o Rychloúvěr ocenili klienti Modré pyramidy rozšíření možností využití Rychloúvěru, který je určen především na rekonstrukci a modernizaci bydlení, ale lze jej čerpat také na pořízení nábytku či kuchyňských elektrospořičů (např. lednice, pračka, sušička, trouba, pokud jsou součástí financování rekonstrukce bytu nebo domu.

Nyní Modrá pyramida v akční nabídce dále zvyšuje dostupnost tohoto úvěru. Při podpisu žádosti o úvěr do 30. října 2015 získají klienti garantovanou úrokovou sazbu 4,99 % p.a. Rychloúvěr na modernizaci bydlení ve výši 100 tisíc Kč tak mohou mít již za 841 Kč měsíčně.

„Rychloúvěr je flexibilní a výhodný úvěr pro menší investice do vlastního bydlení. Kromě tradičních nákladů na rekonstrukci s ním mohou klienti financovat i vybavení domácnosti a například také administrativní náklady, jako jsou plánovací a projekční práce, provize realitní kanceláři, revizní zprávy, úhrady za právní služby související se získáním bydlení a podobně. Svou atraktivitu podtrhuje tím, že lze Rychloúvěrem financovat i zpětně pořízenou investici do bydlení v posledních 12 měsících,“ dodává Zdeněk Doboš, ředitel marketingu Modré pyramidy.

Rychloúvěr nabízí klientům celou řadu výhod:

• bez zajištění až do 700 000 Kč (bez ručitele nebo zástavy nemovitosti)
  • zpracování úvěru, vedení a správa účtu překlenovacího úvěru ZDARMA
  • rozložení splátek až na 15 let (tzn. nízká měsíční splátka)
  • daňová úspora ze zaplacených úroků z úvěru
  • využití státní podpory a úroků z vkladů stavebního spoření
Přílohy: PDF icon 0809_2015_poradce_modre_pyramidy_by_doporucilo_92_klientu.pdf