Hlavní strana > O nás > Tiskové zprávy > Poradce Modré pyramidy by doporučilo 93 % klientů

Poradce Modré pyramidy by doporučilo 93 % klientů

V Praze dne 1. října 2014Poradce Modré pyramidy by přátelům a známým doporučilo 93 % klientů. Z celkového počtu oslovených klientů, kteří měli zkušenost s čerpáním úvěru na bydlení, to bylo dokonce ještě o dvě procenta více – vyplývá to z měření okamžité spokojenosti provedeného společností IPSOS v 1. pololetí roku 2014. V rámci komplexního finančního poradenství se nyní Modrá pyramida více soustředí na financování bydlení.

Z výsledků měření okamžité spokojenosti, které si nechává Modrá pyramida pravidelně zpracovávat nezávislou poradenskou společností IPSOS s.r.o., vyplývá, že klienti stále častěji volí Modrou pyramidu na základě dlouhodobých zkušeností, díky kvalitám produktů a služeb a hlavně na základě doporučení na poradce. Roste také počet klientů, kteří si nechávají zpracovat finanční plán.

V současné době má Modrá pyramida 1 044 finančních poradců, kteří poskytují klientský servis na profesionální úrovni ve 212 poradenských centrech po celé České republice. V osmi Hypocentrech se specializují na služby související s pořízením bydlení.

Základem finančního poradenství Modré pyramidy je finanční analýza a z ní vycházející finanční plán. Ten je sestavován každému klientovi „na míru“ podle jeho finanční situace a plánů do budoucna. Finanční plán poskytne klientovi doporučení, jak s ohledem na příjmy a výdaje, optimalizovat tvorbu rezerv a pokrýt rizika. Modrá pyramida nabízí řadu produktů, které odpovídají konkrétnímu finančnímu plánu – od stavebního spoření a financování bydlení, přes životní pojištění či pojištění nemovitosti až po investice do podílových fondů, jejichž atraktivita nyní, v období nízkých úrokových sazeb, roste. Základem finančních plánů je stále stavební spoření – v prvním pololetí letošního roku bylo u Modré pyramidy uzavřeno dokonce o 50 % smluv více než v prvním pololetí roku přecházejícího, tedy 79 400 smluv. Dále zařadili finanční poradci svým klientům do finančních plánů 18 550 produktů skupiny Komerční banky. Bylo to například 2 960 životních pojištění (nárůst o 22 %), 3 890 neživotních pojištění (nárůst o 11 %), 1 860 klientů začalo investovat do podílových fondů IKS (nárůst o 16 %) a 4 520 klientů si prostřednictvím Modré pyramidy zvolilo správu peněz přes „Můj účet“ Komerční banky (nárůst o 101 %).

V rámci komplexního finančního poradenství se Modrá pyramida nyní soustředí na financování bydlení. S využitím mnohaletých zkušeností chce být svým klientům partnerem při řešení bytových otázek a nabízet jim produkty i služby šité na míru. Vedle poradenských center interní distribuční sítě je klientům k dispozici osm Hypocenter, která se na komplexní služby spojené s otázkami bydlení specializují již od roku 2008. Za první pololetí letošního roku poskytla Modrá pyramida 920 hypoték KB v objemu 1,5 mld. Kč a 802 Hypoúvěrů v objemu 980 mil. Kč. Celkem si tak klienti půjčili 2,5 mld. Kč, z toho 1,8 mld. Kč právě prostřednictvím Hypocenter. Hypotéku nebo Hypoúvěr klienti čerpají zpravidla na pořízení bydlení; na rekonstrukci domu nebo bytu je to častěji Rychloúvěr.

Rychloúvěr s garantovanou akční sazbou 5,49 % p. a.

Rychloúvěr je určen především na rekonstrukci a modernizaci bydlení. Modrá pyramida nově rozšířila využití úvěru například o velké kuchyňské elektrospořice (např. lednice, pračka, sušička, trouba) a o nábytek, pokud je vše součástí financování koupě či rekonstrukce bytu nebo domu. Lze jím také financovat administrativní náklady, jako jsou plánovací a projekční práce, provize realitní kanceláři, revizní zprávy, úhrady za právní služby související se získáním bydlení apod.

Rychloúvěr je možné čerpat bez zajištění až do výše 700 000 Kč, navíc s garantovanou akční sazbou 5,49 % ročně, kterou Modrá pyramida nabízí až do konce října. Klienti skupiny Komerční banky mají navíc možnost získat Rychloúvěr bez prokazování příjmu.

Výhody Rychloúvěru:

• bez zajištění až do 700 000 Kč (bez ručitele nebo zástavy nemovitosti)
  • zpracování úvěru, vedení a správa účtu překlenovacího úvěru ZDARMA
  • rozložení splátek až na 15 let (tzn. nízká měsíční splátka)
  • daňová úspora ze zaplacených úroků z úvěru
  • využití státní podpory a úroků z vkladů stavebního spoření

(více na www.modrapyramida.cz)

Podzimní kampaň s Pavlem Zedníčkem a sovičkami

Stejně jako minulý rok připravila Modrá pyramida na podzim mediální kampaň na podporu finančního poradenství. Navazuje na komunikaci z předešlých let prezentující Modrou pyramidu jako rádce přes finance, který dokáže svým klientům vždy dobře poradit a nabídnout to nejvýhodnější řešení na míru. Hlavními aktéry nových příběhů budou Pavel Zedníček a sovičky v několika rolích. Nově je děj posunut ze starověkého Egypta do současnosti. I sovička proto získala novou podobu a také další „kolegyně a kolegy“ a je atraktivnější. Každou produktovou skupinu reprezentuje jiná sovička s unikátními „rekvizitami“, což pomůže při komunikaci v tisku a na internetu. Kampaň začíná 1. října a kromě úvěrů na bydlení, pojištění, investičních a bankovních produktů přicházejí její aktéři také s mimořádnou akční nabídkou na Moudré spoření s Prémií 2 000 Kč. Díky této akční nabídce, která platí až do konce ledna 2015, lze dosáhnout ročního zhodnocení úspor až 4,44 %.

Podzimní kampaň s Pavlem Zedníčkem a sovičkami

Součástí mediálního mixu budou kromě klasických televizních spotů i sponzoringové odkazy a bude využita také superinjektáž (spozoringový odkaz v podobě loga umístěný přímo ve vysílání ve vybraném pořadu). Kampaň se objeví v rádiích ve formě běžných spotů. V rádiích Hit rádio a Rádio Blaník se bude Modrá pyramida prezentovat jako finanční rádce v pořadu „Jak na to“. Součástí mixu budou i  on-line kampaně v několika standardních i nestandardních formátech.

Přílohy: PDF icon Poradce Modré pyramidy by doporučilo 93 % klientů