Hlavní strana > O nás > Tiskové zprávy > Modrá pyramida výrazně rozšiřuje nabídku i služby

Modrá pyramida výrazně rozšiřuje nabídku i služby

V Praze dne 22. května 2012

Modrá pyramida mění obchodní model - výrazně rozšiřuje služby i nabídku, od května zařadila investiční fondy

S ohledem na změny ve stavebním spoření, na své postavení na trhu a především ve Skupině Komerční banky, mění Modrá pyramida svůj obchodní model. Rozšiřuje nabídku, služby i týmy svých poradců. Aby mohla klientům poskytovat komplexní finanční poradenství s ucelenou nabídkou produktů - od stavebního spoření přes financování bydlení až po investice - zařazuje do nabídky investiční fondy.

Už v minulém roce výrazně rozšířila své produktové portfolio, novinky plánuje i na první pololetí letošního roku. K bankovním produktům (balíček služeb MůjÚčet, zvýhodněný účet pro studenty G2.2, Kreditní karty - kreditní karta VISA Elektron, A karta a Lady karta, Perfektní půjčka) a modernímu investičnímu životnímu pojištění Vital Invest, které Modrá pyramida spustila v první polovině roku 2011, přidala v loňském roce také MojeAuto – účelový úvěr na financování automobilu a nabídku hypotečních úvěrů Komerční banky. Součástí poradenského servisu je i nabídka penzijního připojištění včetně seznamování s dopady penzijní reformy a informování klientů o možnostech spoření ve 2. a 3. pilíři, které hodlá Modrá pyramida také nabízet.

MojeAuto, účelový úvěr na financování nového i staršího automobilu zařadila Modrá pyramida do svého portfolia v červnu loňského roku. Jedná se o moderní inovativní úvěr, který umožňuje klientovi získat peníze ještě před výběrem konkrétního vozu. Mezi jeho další výhody patří rychlé schválení (do 15 minut), převod peněz na účet klienta do dvou dnů a nízká úroková sazba. Úvěr včetně pojištění je možné sjednat na jediné schůzce s finančním poradcem Modré pyramidy.

Hypoteční úvěry KB nabízí Modrá pyramida od září 2011. Prostřednictvím hypotéky KB je možné financovat koupi bytu, rodinného domu, pozemku nebo chaty, ale také rekonstrukci, případně vypořádání dědictví až do výše 100 % částky, kterou klient potřebuje. Pro splácení lze zvolit fixaci od 1 do 10 let, ale i 15ti letou. Výhodou hypotečních úvěrů je zejména jejich rozmanitost. Klient si může vybrat flexibilní hypotéku, která umožňuje odklad splátek na začátku i v průběhu splácení, nebo může provést mimořádnou splátku bez sankcí. Další možností je Hypotéka 2v1, která umožní využít část prostředků neúčelově až do výše 400 000 Kč na vybavení nově pořízeného bytu. S hypotékou Dozadu má klient možnost získat zpět vlastní prostředky investované do vlastního bydlení, a to až 1 rok zpětně. V neposlední řadě je tu předhypoteční úvěr, který je vhodný na pořízení družstevního bydlení, nebo v případech, kdy nemovitost ještě není vhodná k zajištění. Všechny účely se dají kombinovat.

Díky nabídce hypotečních úvěrů KB má Modrá pyramida komplexní portfolio produktů, které umožňuje vyřešit všechny bytové potřeby klientů.

Rozšiřování produktového portfolia a služeb

20. 4. 2012 bylo do nabídky zařazeno Dětské konto (Beruška) – finanční poradci Modré pyramidy jej nabízejí se stejnými parametry a benefity jako v distribuční síti Komerční banky, která je poskytovatelem produktu. Dětské konto je určeno pro děti do 15 let. Zřízení, vedení a ukládání finančních prostředků je zdarma.

Nabídka investičních fondů IKS – od začátku května mohou klienti prostřednictvím Modré pyramidy investovat. Modrá pyramida nabízí prostřednictvím investičních plánů investorům inovativní a efektivní způsob pravidelného investování - 5 podílových fondů IKS KB (KB absolutních výnosů, KB dluhopisový, IKS Balancovaný konzervativní, IKS Balancovaný Dynamický, IKS Akciový PLUS). Klienti MP mohou investovat i prostřednictvím tzv. "investičních plánů", které jim umožní získat slevu na poplatcích a přináší i snížení rizika výkyvů hodnoty aktiv při pravidelném financování.

Modrá pyramida mění vzhled poradenských center a rozšiřuje služby – v některých poradenských centrech jsou již umístěny tzv. internetové kiosky, na kterých mohou klienti využít internetové bankovnictví, na vybraných pobočkách budou instalovány bankomaty KB a rozšiřuje se také síť Hypocenter, které působí již v Praze, Brně, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Plzni a Ústí nad Labem. Ještě letos se chystá otevření v Ostravě a Olomouci.

Pro klienty Modré pyramidy je nově vydáván časopis Finanční rádce, který bude informovat především o rozšířené nabídce Modré pyramidy v rámci finančního poradenství, o výhodách, které klient může získat díky individuálnímu finanční plánu, ale poskytne i mnoho užitečných rad a doporučení. Bude distribuován především v elektronické podobě (ve verzi pro PC a iPad) a je propojený s webovou televizí www.mopytv.cz, takže vedle psaného textu budou k dispozici i videoreportáže.

V souvislosti se vstupem do oblasti finančního poradenství mění Modrá pyramida i svůj claim. Nově se bude prezentovat jako Modrá pyramida, váš rádce na finance.

Akční nabídka

V letošním roce připravila Modrá pyramida pro klienty, kteří si chtějí vylepšit svoje bydlení nebo pořídit nové, zvýhodněnou nabídku úvěrů.

Od 1. května snížila Modrá pyramida úrokové sazby Hypoúvěru, který lze nyní získat s úrokovou sazbou od 3,59 % p.a. Hypoúvěr je poskytován již od výše 200 000 Kč, je možné jej čerpat až do výše 100 % hodnoty nemovitosti a splátky rozložit až na 28 let a to i bez počátečního vkladu.

Modrá pyramida poskytuje v rámci komplexního finančního poradenství také hypoteční úvěry Komerční banky, které je možné sjednat se sazbou od 3,49 % p.a. pro tří až pětileté fixace.

Do 17. června 2012 je možné uzavřít úvěr ze stavebního spoření s akční sazbou 4,99 % p.a. (standardní sazba úvěrů v tarifu PROFIT je 6 % ročně). Úvěr je možné získat bez zajištění.

Až do konce července je možné založit oblíbené Moudré spoření s akční nabídkou "2 % + 2 %". Hlavní výhodou je nadstandardní zhodnocení prostředků, které klient vloží na svůj účet. K běžným 2 % ročního úroku z vkladu totiž Modrá pyramida nabízí další zvýhodnění v podobě dodatečného úroku ve výši 2 %. Klient tak může počítat s tím, že částka, kterou vloží na svůj účet v průběhu tzv. upisovacího období, které trvá čtyři celé měsíce po přijetí Návrhu na uzavření smlouvy, bude úročena bezkonkurenční úrokovou sazbou 4 % po dobu jednoho roku.

Přílohy: PDF icon Modrá pyramida výrazně rozšiřuje nabídku i služby